Stoelmassage op het werk? Goed idee!

In verband met de Coronacrisis liggen de massage-werkzaamheden van Mind your Body stil. Op het gebied van coaching sta ik nog steeds voor u klaar.

Wilt u online coaching bij angst aanbieden aan uw medewerkers? In drie persoonlijke online sessies leer ik medewerkers hoe ze met angst- en spanningsklachten kunnen omgaan. Het traject is kort en doeltreffend, zonder intake, en kan preventief of curatief worden ingezet. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Ben je voor jezelf op zoek naar coaching bij angstklachten? Ga dan naar www.mind-your-body.nl voor meer informatie.

  • Preventie en terugdringen verzuim

  • Afname stress en psychische klachten

  • Gemotiveerde en loyale medewerkers

  • Het positieve effect van aanraking

  • Fiscaal voordeel


Preventie en terugdringen verzuim

Aan verzuim op het werk valt voor geen organisatie te ontkomen. Maar terugdringen en voorkomen kan wél. En soms is dat eenvoudiger dan u denkt. Ons lichaam levert op kantoor dagelijks een topprestatie. Vooral rug, schouders, nek en armen hebben het zwaar te verduren. Mensen met een kantoorbaan hebben vaak last van stijve schouders, rugklachten en RSI. Pas als de klachten ernstige vormen aannemen gaat men naar een fysiotherapeut. Dikwijls met verzuim op het werk als gevolg. Maar dat hoeft niet! Door een ontspannende stoelmassage kunnen klachten tijdig gesignaleerd en voorkomen worden.


Afname stress en psychische klachten

Werken brengt soms stress met zich mee. Dat hoeft niet negatief te zijn. Gezonde spanning is nodig om een prestatie neer te zetten. Maar als stress chronisch wordt is het een ander verhaal. Naast werkstress nemen medewerkers ook spanningen uit hun privéleven mee naar het werk. Psychische klachten zetten zichzelf vast in het lichaam. Veel mensen hebben letterlijk te veel op hun schouders. Daardoor kan men te maken krijgen met hoofdpijnklachten, slapeloosheid en psychische klachten zoals prikkelbaarheid of somberheid. Als deze klachten te lang genegeerd worden kunnen ze leiden tot een burn-out. Stoelmassage helpt mensen zich ervan bewust te maken waar zij in hun lichaam spanningen opslaan. Bewustwording van deze spanning is vaak een eerste stap naar herstel.


Het positieve effect van aanraking

Aanraking heeft een geruststellend effect. Als men met aandacht wordt aangeraakt gaat er onmiddellijk een signaal van de huid naar de hersenen waardoor het lichaam meer gunstige stofjes (serotonine en oxytocine) aanmaakt. Hierdoor neemt de stemming toe en worden gevoelens van saamhorigheid en verbondenheid gestimuleerd. Niet voor niets wordt oxytocine ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Door aandachtige aanraking neemt ook de adrenaline in het lichaam af, waardoor eventuele pijn en spanning makkelijker kan worden losgelaten.


Gemotiveerde en loyale medewerkers

Een gezond bedrijf werkt met gemotiveerde medewerkers. Als medewerkers het gevoel hebben dat er in hun welzijn wordt geïnvesteerd, versterkt dat de loyaliteit van de medewerkers met hun organisatie. Hoewel loyaliteit moeilijk in cijfers uit te drukken is, is het voor u als organisatie wel degelijk merkbaar. Loyale medewerkers stellen zich flexibeler op, melden zich minder snel ziek en spreken in privékringen positiever over hun werkgever. En daar plukt iedereen de vruchten van.


Fiscaal voordeel: stoelmassage als arbo-voorziening

De overheid stimuleert werkgevers om gezonde arbeidsomstandigheden te creëren. Daarom wordt massage op het werk erkend als arbo-voorziening, wat u als werkgever fiscaal voordeel oplevert. Er zijn hierbij twee mogelijkheden:

•U kunt de massages opnemen in uw arbo-plan.
•U kunt de massages opnemen in de werkkostenregeling.


Tarieven / kosten

De tarieven voor bedrijfsmassage liggen tussen de € 55,- en € 65,- per uur. U kunt kiezen voor massages van 20 minuten of 30 minuten. Deze bedragen zijn excl. BTW en er geldt een minimum afname van 3 uur. Afhankelijk van het aantal massages, de frequentie en de afgesproken periode kan ik een offerte op maat maken. Met het fiscale voordeel kunnen de werkelijke kosten beduidend lager uitkomen!

Wilt u zelf de voordelen van bedrijfsmassage ervaren? Klik hier en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek en een gratis proefmassage.

Stoelmassage op het werk? goed idee!