Lichaamsgerichte coaching

In verband met de Coronacrisis liggen de massage-werkzaamheden van Mind your Body stil. Op het gebied van coaching sta ik nog steeds voor u klaar.

Wilt u online coaching bij angst aanbieden aan uw medewerkers? In drie persoonlijke online sessies leer ik medewerkers hoe ze met angst- en spanningsklachten kunnen omgaan. Het traject is kort en doeltreffend, zonder intake, en kan preventief of curatief worden ingezet. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Ben je voor jezelf op zoek naar coaching bij angstklachten? Ga dan naar www.mind-your-body.nl voor meer informatie.

Met behulp van ademhalingstechnieken, aanraking, visualisaties  en gesprekken leer jij weer te luisteren naar de wijsheid van je lichaam, en leer je keuzes te maken die daarop afgestemd zijn. Zodat jij met bezieling het leven kan leiden dat bij jou past.

luisteren naar je lichaam

Je lichaam is je grootste vriend en een oneindige bron van wijsheid. Het is heel meegaand en probeert je op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Maar er zijn grenzen aan wat het lichaam aankan. Als je teveel vraagt van je lichaam gaat het signalen afgeven. Eerst subtiel, bijvoorbeeld met hoofdpijn, vermoeidheid of een verkoudheid die niet goed over gaat, Als je deze signalen onderdrukt met pijnstillers komt er een punt waarop je lichaam wat steviger met je gaat communiceren. Je gaat door je rug, krijgt een hernia, een ongeluk of een burn-out. Op die manier zorgt je lichaam ervoor dat je wel tot stilstand moet komen, zodat het zich in rust kan herstellen. Want je lichaam is altijd op zoek naar balans. 

Met lichaamsgerichte coaching leer je weer te luisteren naar deze signalen. Je wordt zachter en liefdevoller naar jezelf, en je gaat daardoor beter grenzen stellen. In plaats van te voldoen aan de verwachtingen van anderen en jezelf, ga je weer leren luisteren naar die innerlijke stem, die precies weet wat goed is voor jou. 

loslaten van emotionele blokkades

Er is de laatste tijd in onze maatschappij veel aandacht voor gezond en bewust leven. Gezonde voeding, lichaamsbeweging, yoga en meditatie krijgen steeds meer aandacht. Maar toch vervallen we vaak na een tijdje gezond leven weer in oude patronen. Als we op wilskracht proberen ons gedrag te veranderen lukt dat wel voor even, maar dikwijls houdt het geen stand. Dat heeft te maken met onderliggende emotionele blokkades die in ons lichaam liggen opgeslagen. Met lichaamsgerichte coaching kom je vaak onbewuste oude pijn tegen. Onze weerstand en angst voor pijn is vaak groter dan de pijn zelf. Zodra deze pijn herkend en doorvoeld wordt, laat ze los. Dan kun je bewust andere keuzes maken en komt er een blijvende verandering in jezelf tot stand.  

leven vanuit bezieling 

Als klein kind leven we allemaal vanuit bezieling. Maar door allerlei conditioneringen en overlevingsstrategieën raken we steeds meer aangepast aan onze omgeving. Er komen lagen van wenselijk gedrag om onze ziel heen te zitten.  Ons werk, relatie, gezinsleven en sociale leven vragen dat we onze verschillende rollen vervullen. En soms passen die rollen niet meer goed bij ons. We voelen mentale onrust, zitten vooral in ons hoofd en zoeken steeds maar weer afleiding van die pijnlijk vraag: ‘is dit het nou?’. Als je zo vervreemd bent geraakt van je diepere drijfveren, weet je vaak ook niet meer welke kant je op kunt bewegen. Je hebt het gevoel vast te zitten en ziet alleen nog maar beren op de weg. Het belangrijkste is dan om uit je hoofd te komen en de stilte in jezelf te zoeken. Want je lichaam heeft haar eigen wijsheid.

Met lichaamsgerichte coaching leer je te luisteren naar die innerlijke stem, die precies weet wat jouw volgende stap moet zijn en welke stappen jou weer dichter bij jezelf brengen. Want er is altijd een volgende stap die je kunt nemen. Je zit nooit werkelijk vast.

Lichaamsgerichte coaching is heel goed te combineren met ontspanningsmassage. Klik hier voor de mogelijkheden.